Familien Krohn

 
 

Krohn’s våbenskjold er registreret i Tyskland, igennem adskillige perioder igennem de sidste 500år. Den ældste udgave er dateret år 1470. Skriften er på tysk og fortæller “Bedre en lille herre, end en stor tjener”


Siebmachers Wappenbuch - et meget stort leksikon fyldt med Tyske våbenskjold igennem tiderne har våbenskjoldet registreret og vist - både i den gamle version og ligeledes registreret i det 17’ende århunrede i det preusiske område.


Registreringen er under navner Krohn eller Krahn, som betyder det samme. Krahn er et gammelt navn for fuglen Trane - bogstavet ‘a’ blev i nord Tyskland udtalt som bogstavet ‘o’ og deraf kom navneskiftet.


Figuren på våbenskjoldet er en trane, med den ene fod løftet hvori den holder en sten. Dette har den symbolistiske betydning  årvågenhed og er først beskrevet af Aristoteles i historiske Animalium, i det gamle Grækenland. Det fortælles at når tranen faldt i søvn, ville den tabe stenen over den anden fod og derfor blive vækket igen.


I folkelige fortællinger bliver det fortalt at vi blev kaldt Von Cranich omkring år 1300. Vi var Raubritter i Den Bezirk Brandenburg og der er stadig en by ved navn Krohn nordvest for Berlin. Vores våbenskjold har en ridderhjelm med 2 røde og én sølv fjer i midten, omkranset af strudsefjer, rød og blå baggrund med en krone = Royal.


Tranens parringslyd - K-Rohn - heraf navnet Krohn


Kranie og krydsede knogler - Raub Ritter eller Stjælende riddere - i folkelige fortællinger.


Vi var SKAT og Efterretningstjeneste i ét med licens til at dræbe.


Vi skulle indsamle skat og afgifter fra de passerende handlende. Hvis ikke de betalte, måtte vi tage deres last med magt.


 

Historien om familienavnet Krohn